ny_afghanhund ny_borzoi ny_faraohund ny_sloughi ny_magyar_agar ny_saluki ny_greyhound ny_galgo_espanol ny_cirneco ny_skotsk_hjorthund ny_whippet ny_basenji

Träningsinformation

På sidan "Träningar" postas all information om träningar och andra aktiviteter. Det går att prenumerera på bloggen.
Vi kör med föranmälan till samtliga träningar då det underlättar administrationen för oss. Det innebär inte att träningarna bara är till för de hundar som ska ta licens. Alla är välkomna, nybörjare, licensierade och de som vill ta licens. Det är dessutom så att det behövs säkra, licensierade hundar att springa med för licenstagarna, inte minst i de lite ovanligare raserna. Vi kan med hjälp av din föranmälan också försöka se till att rätt licensgivare finns tillgänglig, och att det finns lämplig hund att springa med. Till varje träning finns det uppgift i bloggen om vart du anmäler dig. Givetvis kan du alltid dyka upp utan att ha anmält dig på träningen men du kan då få vänta till sist om du har otur.

Efter att PKLC från flera håll fått information om att hundar yngre än 12 månader springer träningslopp vill vi påminna om det beslut som dåvarande LCK fattade den 25 juni 2009 och sedan informerade om i verksamheten. Även om LCK sedermera har blivit PKLC gäller fortfarande alla LCK:s beslut. Beslutet som fattades var att:

- Inga hundar under 12 månader får träna på annat än släphare.
- Inga träningslopp för licens kommer att godkännas förrän hunden är över 12 månader.

PKLC har också fått klagomål på att träningar inte annonserats i tillräcklig utsträckning. PKLC har därför beslutat att:

- Alla träningar måste annonseras på LCK:s ordinarie plats för annonsering av träningar minst två dagar innan träningen.
- Licenslopp från träningar som ej varit tillräckligt annonserade kommer inte att godkännas.
- Det finns möjlighet att få dispens från kravet på annonsering om någon klubb ansluten till SvVK vill kunna genomföra licenslopp i samband med något annat arrangemang. (t.ex. KM osv.) Ansökan om dispens skickas till PKLC som prövar frågan.

Funktionärer
Vill du bli en i vårt glada gäng och arbeta i ur och skur på träningar och/eller prov? Anmäl dig här! Vi har alltid ett behov av nya starka krafter, ingen kan göra allt men är man många är man stark!